• Výchovný koncert - TRENDSETTER

          • Žiaci našej školy sa 26. októbra 2022 zúčastnili koncertu spojeného s programom zameraným na nebezpečenstvá moderného sveta  predovšetkým  v online sfére. Odpovede na otázky: Čo je trendom dnešnej doby? Ako súčasné média ovplyvňujú mladých ľudí? Aké nástrahy v sebe ukrýva internet? Čo je to kyberšikana? Čo je to roaming? sa postupne odhaľovali v multimediálnom programe Trendsetter. Nechýbal ani kvíz, do ktorého sa mohli zapojiť všetci diváci. Ten odhalil vedomosti, ktoré by mal ovládať  každý mladý človek, ktorý vstúpi do virtuálneho sveta, plného nástrah. Rozprávali sme sa  o tom, aký majú vplyv na našu psychiku médiá, ako na nás vplývajú reklamy, filmy, reality show, počítačové hry či sociálne siete. Šikana aj kyberšikana tu je, bola a aj bude, ale prečo sa ju spoločne nepokúsime potlačiť? Neseďme so založenými rukami. Trendsetter je program, ktorý rieši otázky mediálnych nástrah silným motivačným slovom a hudbou. 

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • 25 októbra žiaci našej školy preukázali odvahu a schopnosť komunikovať po anglicky na výbornej úrovni. Na anglickej olympiáde sa zišli tí najlepší z našej školy, ktorí majú tento jazyk radi a ktorým nerobí problém plynule sa dorozumieť, či porozprávať sa na akúkoľvek tému. Riešili úlohy písomné aj ústne. Pri písomných úlohách bola sledovaná gramatika, čítanie s porozumením, schopnosť správne počuť informácie z hovoreného textu. Ústne opisovali obrázok a diskutovali sme na témy, ktoré obrázok znázorňoval. Potom v takzvanej "roleplay", čiže situačnej úlohe, kde sa žiak vloží do role niekoho iného, vo dvojiciach preukázali schopnosť argumentovať, dohadovať sa, vysvetľovať. A práve táto časť olympiády priniesla aj zábavné okamihy. 

            Žiaci, ako aj učitelia si olympiádu užili, žiaci si zmerali sily a víťazi si odniesli pekné a praktické ceny.

            Gratulujeme víťazom a ďakujeme za účasť všetkým zúčastneným!

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Stredná odborná škola automobilová Trnava v rámci propagácie učebných a študijných odborov vyučovaných na škole usporiadala v dňoch 13. a 14. 10.2022 Dni otvorených dverí. Podujatie bolo zamerané na propagáciu prípravy na povolanie pre žiakov končiacich ročníkov základných škôl v regióne Trnavy, ale aj širšieho okolia v strojárenských a autooopravárenských profesiách.

            V rámci týchto dní mohli rodičia, žiaci, ale aj záujemcovia z radov verejnosti vidieť odborné učebne, dielne praktického vyučovania vybavené modernými technológiami, na ktorých sa  v SOŠ automobilovej Trnava pripravujú žiaci na budúce povolanie.

            Príjemným spestrením pre návštevníkov, ale i pre zamestnancov a žiakov školy bola prezentácia zrenovovaných starších amerických vozidiel, ktoré pripravili pracovníci spolupracujúceho občianskeho združenia GARAGE 42 Trnava.

            Viac informácií TU!