• Návšteva Knižnice Juraja Fándlyho

          • Návšteva Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave je pravidelnou aktivitou, ktorú pripravujeme pre žiakov našej školy počas školského roka. V stredu 9.6.2024 pracovníci knižnice privítali žiakov II.C triedy a nachystali pre nich program, ktorý obsahoval oboznámenie s priestormi knižnice aj údaje o výpožičnom systéme. Žiakov mimoriadne zaujali informácie o službách, ktoré knižnica poskytuje pre nevidiacich a slabozrakých. Nasledovala prezentácia o histórii knižnice a osobnosti Juraja Fándlyho, po ktorej si všetci preverili svoje vedomosti v krátkom kvíze a následne boli odmenení milými cenami. Knižnica a aj naša škola tieto návštevy organizuje s cieľom zvýšiť záujem o čítanie a knižničné služby.

          • Otvorenie zrekonštruovaného multifunkčného ihriska

          • Dňa 9. mája 2024 zažiarila Stredná odborná škola automobilová v Trnave novým svetlom. Naša škola slávnostne otvorila svoje zrekonštruované multifunkčné ihrisko, čím oficiálne uzavrela jednu z najdôležitejších investičných akcií tohto roka. Podujatie sa konalo za účasti významných hostí vrátane predsedu Trnavského samosprávneho kraja pána Jozefa Viskupiča, ktorý mal česť otvoriť tento nový priestor. Predseda TTSK Jozef Viskupič spolu s riaditeľom školy, kolegami, študentmi a ďalšími významnými hosťami symbolicky odovzdal nové ihrisko do užívania študentom. Vo svojom príhovore pán Viskupič vyjadril potešenie nad tým, že sa podarilo zrealizovať takýto významný projekt, ktorý prispeje k zlepšeniu podmienok pre šport a voľnočasové aktivity študentov. "Toto ihrisko je symbolom nášho záväzku voči mladým ľuďom, aby mali prístup k moderným a kvalitným športovým zariadeniam," povedal predseda TTSK. Súčasťou slávnostného otvorenia bol aj Futbalový turnaj o putovný pohár riaditeľa školy medzi jednotlivými triedami našej školy, ktorý pán predseda TTSK odštartoval slávnostným výkopom.  Po úvodných minútach futbalového zápasu   nasledovala prehliadka zrekonštruovaných priestorov odborného výcviku. Hostia mali možnosť vidieť moderné dielne a učebne vybavené najnovšou technológiou a zariadeniami, ktoré budú študentom poskytovať praktické skúsenosti potrebné pre ich budúcu kariéru v automobilovom priemysle. Tieto inovácie posilnia kvalitu vzdelávania a pripravia našich študentov na výzvy 21. storočia. Vyvrcholením Futbalového turnaja o putovný pohár riaditeľa školy bolo finále medzi triedami III.A  a  III.B, ktoré sa uskutočnilo 12.6.2024. Finálový zápas priniesol napínavé momenty a veľké emócie. Víťazom sa nakoniec stala trieda III.A, ktorá triumfovala s výsledkom 6:2. Študenti ukázali vynikajúcu tímovú prácu a športového ducha, čím si zaslúžene odniesli putovný pohár. Nové multifunkčné ihrisko ponúka študentom široké možnosti pre rôzne športové aktivity vrátane futbalu, basketbalu, volejbalu a ďalších hier. Tento moderný priestor bude slúžiť nielen ako miesto pre telesnú výchovu a športové súťaže, ale aj ako centrum pre voľnočasové aktivity, ktoré podporia fyzickú zdatnosť a zdravý životný štýl našich študentov.

            Viac Informácí TU

          • Prednášky na MTF

          • Študenti SOŠ automobilovej v Trnave mali jedinečnú príležitosť zúčastniť sa na prestížnom podujatí s názvom „Maturitný týždeň“, ktoré  organizovala Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave. Maturitný týždeň, ktorý prebiehal od 20. mája do 7. júna 2024, ponúkol stredoškolákom a ich pedagógom bohatý program plný vzdelávacích a športových aktivít. Jedným z hlavných bodov tejto akcie boli populárno-vedecké prednášky. Naši študenti mali možnosť vybrať si z rôznych tém, ktoré pokrývali široké spektrum od základov fyziky, chémie, ekonomiky až po najnovšie inovácie v oblasti automobilovej techniky a materiálového inžinierstva. Prednášky poskytli hlboký pohľad do fascinujúceho sveta vedy a techniky a snáď podnietili niektorých študentov k ďalšiemu štúdiu a záujmu o tieto oblasti. Nezabudnuteľnou súčasťou programu bola exkurzia na urýchľovač častíc. Tento unikátny zážitok im umožnil nahliadnuť do zákulisia jedného z najdôležitejších nástrojov modernej fyziky.  Maturitný týždeň bol skvelou príležitosťou, ako posilniť vzťahy medzi strednými školami a univerzitami. My sa už teraz tešíme na ďalšiu podobnú spoluprácu v budúcnosti.

          • Západoslovenské múzeum

          • Západoslovenské múzeum je jedným z najväčších na Slovensku a v stredu 29.5.2024 mali možnosť ho navštíviť žiaci II.A triedy našej školy. Nachádza sa v historickom centre Trnavy v objekte klariského kláštora z 13. storočia. Počas návštevy mohli študenti obdivovať exponáty z prírodných vied, histórie, etnológie a paleontológie. K jednej z najkrajších a najzaujímavejších expozícií patrí zbierka zvonov z rôznych kútov Slovenska. Žiakov zaujali aj výstavy zamerané na archeológiu, ľudový odev západného Slovenska, osobnosti športu Trnavského kraja, prírodu Malých K arpát či sakrálne pamiatky. Táto edukačná exkurzia bola tak pre nich nielen vzdelávacou skúsenosťou, ale aj jedinečnou príležitosťou interaktívne spoznať bohatú históriu a kultúru regiónu.

          • Kurz na ochranu života a zdravia

          • V dnešnom rýchlo meniacom sa svete je dôležité, aby sme boli pripravení čeliť rôznym výzvam a neočakávaným situáciám, ktoré môžu ovplyvniť náš život a zdravie. Stredná odborná škola automobilová v Trnave  organizovala v dňoch 29. 05. 2024 až 31.05.2024 kurz " Ochrana zdravia a života " , ktorého sa zúčastnili žiaci tretích ročníkov. Jeho obsah je navrhnutý tak, aby poskytol študentom dôležité vedomosti a praktické zručnosti potrebné na ochranu seba aj ostatných v rôznych situáciách. Kurz na ochranu života a zdravia má zásadný význam pre študentov, ktorí jeho absolvovaním budú lepšie pripravení zvládať rôzne situácie, ktoré môžu ohroziť ich život a zdravie. Veríme, že kurz poskytol našim študentom skúsenosť a cenné vedomosti, ktoré im pomôžu nielen v škole, ale aj v každodennom živote. Spoločne môžeme vytvoriť bezpečnejšie a zdravšie prostredie pre všetkých.

          • ZneužívaNIE moci - "Hoax: prezlečená Lož za Pravdu"

          • Naša stredná škola mala nedávno príležitosť zúčastniť sa výnimočného kultúrno-vzdelávacieho podujatia s názvom "Hoax: prezlečená Lož za Pravdu" v rámci cyklu kultúrno-vzdelávacích programov ZneužívaNIE moci. Tento program, plný vizuálnych kontrastov a hudby, bol špeciálne navrhnutý pre študentov s cieľom zvýšiť ich povedomie o problematike hoaxov a ich dôsledkoch. Bájne príbehy o Pravde a Lži, ktoré sú tisícročia živé a poučné, tu boli tiež predstavené. Jedna takáto legenda bola stredobodom celého podujatia. Prostredníctvom dramatizácie sme sa so žiakmi ponorili do jej rozboru, čo sa hlboko vrylo do mysle mladých ľudí. Program bol plný interakcií a momentov prekvapenia, ktoré určite zaujali všetkých prítomných. Študenti mali možnosť zvažovať a formovať svoje postoje k pravde a lži, čo prispelo k ich kritickému mysleniu a schopnosti rozlišovať medzi skutočnosťou a podvodom. Myšlienky a obsah programu boli konzultované s Políciou SR, čím sa zabezpečila vysoká úroveň relevantnosti a odbornosti prednášanej témy. Ďakujeme všetkým študentom za aktívnu účasť a veríme, že si z tohto podujatia odniesli cenné poznatky, ktoré im pomôžu spoľahlivo odolávať manipuláciám v každodennom živote.