• Interview day

          • JobSpoTT - toto zmysluplné a nesmierne prínosné podujatie akým bol už 9.ročník najväčšieho veľtrhu práce v Trnave, si nemohli nechať ujsť ani žiaci našej školy. 34 vystavovatelia ponúkali viac ako 3300 voľných pracovných miest spolu s množstvom sprievodných podujatí ako napríklad workshopy a rôzne prednášky. Pre chlapcov to bolo užitočné aj v tom, že sa precvičili v komunikácii, skúsili si svoje prvé pracovné pohovory, alebo skôr rozhovory s recruitermi priamo na podujatí v rámci sekcie Interview day. Okrem riadnych pracovných ponúk boli pre študentov na JobSpoTTe pripravené zaujímavé brigády na leto, či platené stáže priamo u zamestnávateľov. Študenti z Ukrajiny mali možnosť porozprávať sa o možnostiach práce s ukrajinsky hovoriacim zástupcom najväčšieho internetového pracovného portálu na Slovensku, iní zase využili možnosť vyskúšať si 40-sekundový test zručnosti pre manuálnu prácu. Každopádne všetci odchádzali obohatení novými skúsenosťami a informáciami ktoré im pomôžu uplatniť sa na trhu práce po skončení školy. Tešíme sa na ďalší ročník!

          • Exkurzia Osvienčim

          • 21.4.2023 sa 44 žiakov našej školy stretlo pred železničnou stanicou v Trnave uprostred hlbokej noci. Nastúpili sme spoločne do autobusu, ktorý nabral smer Osvienčim. Na mieste nás privítalo nádherné slnečné jarné ráno.

            Cieľom exkurzie do Osvienčimu a Brezinky bolo spoznať smutnú kapitolu druhej svetovej vojny, ktorá je známa ako holokaust. Žiaci sa počas prehliadky viac dozvedeli o najväčšom koncentračnom tábore na svete, o minulosti a o hrôzach, ktoré sa na týchto miestach uskutočňovali. Mali možnosť pozrieť si podmienky, v akých žili a umierali státisíce ľudí,
            kráčať po tých istých chodníkoch ako tí, čo tu boli väznení a zomierali od úmornej práce, zlej stravy, ale aj pre potešenie jednotiek SS.

            Vidieť reálne budovy, plynové komory, popraviská, osobné veci väznených a ich fotografie hlboko zasiahlo naše srdcia. Exkurzia bola pre žiakov veľmi zaujímavá a predovšetkým prospešná. Veríme, že splnila svoj účel a dnešná mládež si uvedomí, aký nebezpečný môže byť extrémizmus.

          • Silový päťboj

          • Dňa 5. apríla 2023 sa uskutočnili školské majstrovstvá okresu Trnava v Silovom päťboji študentov a študentiek SŠ. Súťaž sa uskutočnila v telocvični Strednej zdravotníckej školy v Trnave za účasti 10 družstiev chlapcov  z 10. stredných škôl a 6 dievčat zo 4 stredných škôl. Družstvo chlapcov našej školy reprezentovali - Patrik Koreň a Samuel Richard Loča z triedy II. A, Daniel Vaškovič a Martin Hollan z triedy II. B a umiestnili sa na peknom 5. miest. V súťaži dievčat našu školu reprezentovala Natália Zahálková, ktorá sa umiestnila tiež na 5. mieste.
            Všetkým súťažiacim žiakov našej školy patrí veľké poďakovanie za ich výkony.