• XIV. Župná olympiáda stredoškolskej mládeže

          • Trnavský samosprávny kraj v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval už 14. ročník Župnej olympiády stredoškolskej mládeže. Podujatie sa konalo  28. – 29. apríla  2022 v športovej hale v Trnave a na športoviskách župných stredných škôl. Študentky a študenti z 37 stredných škôl súťažili v 8 disciplínach, medzi ktorými bola atletika, basketbal, volejbal, florbal, stolný tenis či silový päťboj.                 

            Našu školu reprezentovala iba jedna žiačka Spálová Nelly z II. B,  ktorá súťažila v súťaži Silový päťboj študentiek dňa 28.04.2022  v telocvični Gymnázia Jána Hollého, Trnava. Celkovo sa umiestnila na 6. mieste.

            Za reprezentáciu školy jej patrí úprimné poďakovanie. 

          • MTF Science rocks

          • Dňa 17.5.2022 MTF organizovala na Nádvorí v Trnave akciu zameranú na rôzne zaujímavé experimenty  a optické ilúzie. Súčasťou tejto akcie bola aj prednáška o vlnách, ktorá bola sprevádzaná rockovou hudbou. Napriek tomu, že bolo daždivé počasie, si to žiaci III.A triedy užili. Okrem experimentov, optických ilúzií a vlnení sa dozvedeli aj veľa informácií o jednotlivých ústavoch Materiálovo-technologickej fakulty. Po skončení akcie sa mohli všetci zapojiť do online súťaže a vyhrať zaujímavé ceny. Ako to dopadlo, ešte nevieme.

          • JOBSPOTT 2022

          • Dňa 28.4.2022 sme sa po  dvoch rokoch opäť zúčastnili veľtrhu práce JOBSPOTT, ktorý sa konal v priestoroch trnavského  hotela Holiday Inn. Bol to už siedmy ročník, kde sa predstavilo veľké množstvo nielen zamestnávateľov ale aj personálnych agentúr, ktoré poskytli záujemcom informácie o voľných pracovných miestach a aj o tom, ako sa pripraviť na pracovný pohovor. Aj naši študenti II.AN si vypočuli rady, ako sa na pohovor pripraviť, aby na ňom boli úspešní a vyvarovali sa chybám, ktorých sa často uchádzači dopúšťajú. Zároveň sa študenti zapojili aj do niektorých súťaží, kde sa niektorým podarilo získať zaujímavé ceny. Keďže študenti II.AN o mesiac končia štúdium na našej škole, získali prehľad o tom, ako to dnes funguje na našom pracovnom trhu a na koho sa obrátiť v prípade ich budúceho zamestnania.

            Ďakujeme organizátorom, že nás pozvali.

          • CARAVAN, BIKE, TOURIST 2022

          • V dňoch 7.-10.4.2022 sa v priestoroch Agrokomplexu Národného výstaviska v Nitre koná veľtrh „Caravan, bike, tourist 2022“. 7.4.2022 sme sa ho zúčastnili aj my, študenti I.AN triedy so zameraním na predaj a servis vozidiel. Bol to multitematický veľtrh, pretože bol zameraný na aktívne trávenie voľného času v prírode. Komunikovali sme  s renomovanými dealermi karavanov, špecialistami na cyklistiku a vodné športy, predajcami doplnkov, ... Asi najviac sme sa zdržali v pavilóne, v ktorom boli vystavené obytné autá a prívesy.  Mnohé nás prekvapili nielen svojou veľkosťou a vybavenosťou, ale aj cenou. Zážitok z tejto akcie bol aj tak veľmi príjemný a sme radi, že konečne po dvoch rokoch sme opäť vyrazili na akcie mimo školy.

          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov si pripomíname každý rok 26. septembra. Jeho korene siahajú do roku 2001, ktorý bol Európskym rokom jazykov. Vyhlasovateľom tohto dňa je Rada Európy a Európska únia a každoročne sa doň zapája veľa Európanov. Svojimi aktivitami poukazuje na jazykovú rozmanitosť v Európe a podporuje jazykové vzdelávanie.

            Súčasťou tohtoročných aktivít bolo aj podujatie s názvom Ulička jazykov, ktoré zorganizovala Trnavská univerzita 5. októbra 2021 v budove Trnavskej univerzity, v priľahlom parčíku a Malom Berlíne. Bolo to predpoludnie plné zábavných úloh a interaktívnych hier s témou európskych jazykov. Súčasťou bola aj výstava cudzojazyčnej literatúry, praktické ukážky učebných materiálov, programov a aplikácií pre jazykové vzdelávanie. Podujatie bolo určené pre širšiu verejnosť, ktorej súčasťou boli aj žiaci II.AN. Tých  oslovila najmä bohatá ponuka zábavných aktivít, do ktorých sa so záujmom zapájali.