• Voľné pracovné miesta

          • Stredná odborná škola automobilová hľadá zamestnancov na pozíciu:

            UČITEĽ/KA STREDNEJ ŠKOLY

            • profesijné predmety v oblasti elektrotechniky
            • profesijne predmety v oblasti strojárstva 

            Viac informácií TU!

          • Prenájom - zámer

          • Na základe zriaďovacej listiny, vystavenej zriaďovateľom - Trnavský samosprávny kraj, dňa 01.07.2002, ako vlastník majetku, má prenajímateľ v správe nehnuteľnosť nachádzajúcu sa v katastrálnom území Trnava, zapísanú v Liste  vlastníctva č. 5523 na parcele č. 8617/8. V zmysle „Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Trnavského samosprávneho kraja“ je prenajímateľ (ako správca majetku zriaďovateľa) po súhlase zriaďovateľa oprávnený prenechať do nájmu majetok, ktorý má v správe, tretej osobe.

                 V súlade s vyššie uvedeným prenajímateľ Stredná odborná škola automobilová, Coburgova 7859/39, Trnava zverejňuje túto výzvu k verejnej obchodnej súťaži prenechať nájomcovi do nájmu nebytové priestory - autocvičisko na účely praktickej výuky žiadateľov o vodičské oprávnenie a vzdelávanie vodičov z povolania. Cvičná plocha pre autoškoly - autocvičisko sa nachádza na pozemku o rozlohe 1.340 m2. Nájomná zmluva sa uzatvára na dobu určitú od 01.09.2024 do 31.08.2025.

            Cenové ponuky možno predkladať v písomnej podobe v uzatvorenej obálke označenej heslom:

            Prenájom autocvičiska – neotvárať v lehote do 26.7.2024 do 24.00 hod.

            na adresu  Stredná odborná škola automobilová,  Coburgova 7859/39,  917 02 Trnava.

                                                                                                                                                             V Trnave 11.7.2024

          • Prenájom priestorov - zámer

          •  Na základe zriaďovacej listiny, vystavenej zriaďovateľom: Trnavský samosprávny kraj, dňa 15.7.2002 ako vlastník majetku, má prenajímateľ v správe nehnuteľnosť nachádzajúcu sa v katastrálnom území Trnava, zapísanú v Liste vlastníctva č. 5523, súpisné č.7859, na parcele č. 8617/1. Nehnuteľnosť je umiestnená na Coburgovej ul. č.7859/39, Trnava 917 02. V zmysle „Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom Trnavského samosprávneho kraja“ je prenajímateľ (ako správca majetku zriaďovateľa) po súhlase zriaďovateľa oprávnený  prenechať do nájmu  majetok, ktorý má v správe, tretej osobe.V súlade s vyššie uvedeným prenajímateľ SOŠ automobilová Trnava zverejňuje túto výzvu k verejnej obchodnej súťaži prenechať nájomcovi do nájmu nebytové priestory – bufet a sklad (bez vnútorného zariadenia) pre účely prevádzkovania bufetu pre študentov a zamestnancov. Umiestnené na prízemí, o rozlohe: bufet 23,58 m2 a sklad 7,3 m2.

                  Predmet nájmu pozostáva z dvoch miestností: bufet a sklad. Predmet nájmu je vykurovaný, s dodávkou pitnej vody, odkanalizovaný, s elektrickou prípojkou, je vybavený príslušným elektrickým rozvodom s vlastným meraním elektrickej energie. Predmet nájmu tvorí samostatný celok so samostatným vchodom zo spojovacej chodby SOŠA Trnava.

                  Podmienky: doklad o oprávnení podnikať, osvedčenie o odbornej spôsobilosti z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, sortiment tovaru v súlade s vyhláškou MZ SR č. 527/2007 Z.z.

            Nájomná zmluva sa uzatvára na dobu určitú od 1.9.2024 do 31.8.2025.

            Cenové ponuky možno predkladať v písomnej podobe v zatvorenej obálke označenej heslom:

            Prenájom bufet neotvárať“ v lehote do 26.7.2024 do 24:00 hod.

            na adresu Stredná odborná škola automobilová, Coburgova 7859/39, Trnava.

                                                                                                                                               V Trnave 11.7.2024

          • Výlet - Tatry

          • Ako býva zvykom, koncom školského roka sa už žiaci tešia na výlet. V rámci takéhoto výletu sme so žiakmi II.A triedy zamierili 26.6.2024 do našich veľhôr. Skoro ráno sme sa stretli v Trnave a o 5.59 hod. sme už  sedeli v rýchliku smer Štrba. Pokračovali sme „zubačkou“ na Štrbské Pleso a následne sedačkovou lanovkou na Chatu pod Soliskom. Tam začala turistická časť výletu. V nádhernom slnečnom počasí sme absolvovali neľahký výstup na vrchol Predného Soliska, počas ktorého sme sa kochali scenériou samotného plesa, výhľadmi na tatranské štíty a okolité doliny. Pre viacerých to bola prvá skúsenosť s Tatrami. Cestou domov sme sa zhodli, že jediným nedostatkom Tatier je ich vzdialenosť od Trnavy. Napriek tomu sa radi vrátime.

          • Návšteva Knižnice Juraja Fándlyho

          • Návšteva Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave je pravidelnou aktivitou, ktorú pripravujeme pre žiakov našej školy počas školského roka. V stredu 9.6.2024 pracovníci knižnice privítali žiakov II.C triedy a nachystali pre nich program, ktorý obsahoval oboznámenie s priestormi knižnice aj údaje o výpožičnom systéme. Žiakov mimoriadne zaujali informácie o službách, ktoré knižnica poskytuje pre nevidiacich a slabozrakých. Nasledovala prezentácia o histórii knižnice a osobnosti Juraja Fándlyho, po ktorej si všetci preverili svoje vedomosti v krátkom kvíze a následne boli odmenení milými cenami. Knižnica a aj naša škola tieto návštevy organizuje s cieľom zvýšiť záujem o čítanie a knižničné služby.

          • Otvorenie zrekonštruovaného multifunkčného ihriska

          • Dňa 9. mája 2024 zažiarila Stredná odborná škola automobilová v Trnave novým svetlom. Naša škola slávnostne otvorila svoje zrekonštruované multifunkčné ihrisko, čím oficiálne uzavrela jednu z najdôležitejších investičných akcií tohto roka. Podujatie sa konalo za účasti významných hostí vrátane predsedu Trnavského samosprávneho kraja pána Jozefa Viskupiča, ktorý mal česť otvoriť tento nový priestor. Predseda TTSK Jozef Viskupič spolu s riaditeľom školy, kolegami, študentmi a ďalšími významnými hosťami symbolicky odovzdal nové ihrisko do užívania študentom. Vo svojom príhovore pán Viskupič vyjadril potešenie nad tým, že sa podarilo zrealizovať takýto významný projekt, ktorý prispeje k zlepšeniu podmienok pre šport a voľnočasové aktivity študentov. "Toto ihrisko je symbolom nášho záväzku voči mladým ľuďom, aby mali prístup k moderným a kvalitným športovým zariadeniam," povedal predseda TTSK. Súčasťou slávnostného otvorenia bol aj Futbalový turnaj o putovný pohár riaditeľa školy medzi jednotlivými triedami našej školy, ktorý pán predseda TTSK odštartoval slávnostným výkopom.  Po úvodných minútach futbalového zápasu   nasledovala prehliadka zrekonštruovaných priestorov odborného výcviku. Hostia mali možnosť vidieť moderné dielne a učebne vybavené najnovšou technológiou a zariadeniami, ktoré budú študentom poskytovať praktické skúsenosti potrebné pre ich budúcu kariéru v automobilovom priemysle. Tieto inovácie posilnia kvalitu vzdelávania a pripravia našich študentov na výzvy 21. storočia. Vyvrcholením Futbalového turnaja o putovný pohár riaditeľa školy bolo finále medzi triedami III.A  a  III.B, ktoré sa uskutočnilo 12.6.2024. Finálový zápas priniesol napínavé momenty a veľké emócie. Víťazom sa nakoniec stala trieda III.A, ktorá triumfovala s výsledkom 6:2. Študenti ukázali vynikajúcu tímovú prácu a športového ducha, čím si zaslúžene odniesli putovný pohár. Nové multifunkčné ihrisko ponúka študentom široké možnosti pre rôzne športové aktivity vrátane futbalu, basketbalu, volejbalu a ďalších hier. Tento moderný priestor bude slúžiť nielen ako miesto pre telesnú výchovu a športové súťaže, ale aj ako centrum pre voľnočasové aktivity, ktoré podporia fyzickú zdatnosť a zdravý životný štýl našich študentov.

            Viac Informácí TU

          • Prednášky na MTF

          • Študenti SOŠ automobilovej v Trnave mali jedinečnú príležitosť zúčastniť sa na prestížnom podujatí s názvom „Maturitný týždeň“, ktoré  organizovala Materiálovotechnologická fakulta STU so sídlom v Trnave. Maturitný týždeň, ktorý prebiehal od 20. mája do 7. júna 2024, ponúkol stredoškolákom a ich pedagógom bohatý program plný vzdelávacích a športových aktivít. Jedným z hlavných bodov tejto akcie boli populárno-vedecké prednášky. Naši študenti mali možnosť vybrať si z rôznych tém, ktoré pokrývali široké spektrum od základov fyziky, chémie, ekonomiky až po najnovšie inovácie v oblasti automobilovej techniky a materiálového inžinierstva. Prednášky poskytli hlboký pohľad do fascinujúceho sveta vedy a techniky a snáď podnietili niektorých študentov k ďalšiemu štúdiu a záujmu o tieto oblasti. Nezabudnuteľnou súčasťou programu bola exkurzia na urýchľovač častíc. Tento unikátny zážitok im umožnil nahliadnuť do zákulisia jedného z najdôležitejších nástrojov modernej fyziky.  Maturitný týždeň bol skvelou príležitosťou, ako posilniť vzťahy medzi strednými školami a univerzitami. My sa už teraz tešíme na ďalšiu podobnú spoluprácu v budúcnosti.

          • Západoslovenské múzeum

          • Západoslovenské múzeum je jedným z najväčších na Slovensku a v stredu 29.5.2024 mali možnosť ho navštíviť žiaci II.A triedy našej školy. Nachádza sa v historickom centre Trnavy v objekte klariského kláštora z 13. storočia. Počas návštevy mohli študenti obdivovať exponáty z prírodných vied, histórie, etnológie a paleontológie. K jednej z najkrajších a najzaujímavejších expozícií patrí zbierka zvonov z rôznych kútov Slovenska. Žiakov zaujali aj výstavy zamerané na archeológiu, ľudový odev západného Slovenska, osobnosti športu Trnavského kraja, prírodu Malých K arpát či sakrálne pamiatky. Táto edukačná exkurzia bola tak pre nich nielen vzdelávacou skúsenosťou, ale aj jedinečnou príležitosťou interaktívne spoznať bohatú históriu a kultúru regiónu.

          • Kurz na ochranu života a zdravia

          • V dnešnom rýchlo meniacom sa svete je dôležité, aby sme boli pripravení čeliť rôznym výzvam a neočakávaným situáciám, ktoré môžu ovplyvniť náš život a zdravie. Stredná odborná škola automobilová v Trnave  organizovala v dňoch 29. 05. 2024 až 31.05.2024 kurz " Ochrana zdravia a života " , ktorého sa zúčastnili žiaci tretích ročníkov. Jeho obsah je navrhnutý tak, aby poskytol študentom dôležité vedomosti a praktické zručnosti potrebné na ochranu seba aj ostatných v rôznych situáciách. Kurz na ochranu života a zdravia má zásadný význam pre študentov, ktorí jeho absolvovaním budú lepšie pripravení zvládať rôzne situácie, ktoré môžu ohroziť ich život a zdravie. Veríme, že kurz poskytol našim študentom skúsenosť a cenné vedomosti, ktoré im pomôžu nielen v škole, ale aj v každodennom živote. Spoločne môžeme vytvoriť bezpečnejšie a zdravšie prostredie pre všetkých.

          • ZneužívaNIE moci - "Hoax: prezlečená Lož za Pravdu"

          • Naša stredná škola mala nedávno príležitosť zúčastniť sa výnimočného kultúrno-vzdelávacieho podujatia s názvom "Hoax: prezlečená Lož za Pravdu" v rámci cyklu kultúrno-vzdelávacích programov ZneužívaNIE moci. Tento program, plný vizuálnych kontrastov a hudby, bol špeciálne navrhnutý pre študentov s cieľom zvýšiť ich povedomie o problematike hoaxov a ich dôsledkoch. Bájne príbehy o Pravde a Lži, ktoré sú tisícročia živé a poučné, tu boli tiež predstavené. Jedna takáto legenda bola stredobodom celého podujatia. Prostredníctvom dramatizácie sme sa so žiakmi ponorili do jej rozboru, čo sa hlboko vrylo do mysle mladých ľudí. Program bol plný interakcií a momentov prekvapenia, ktoré určite zaujali všetkých prítomných. Študenti mali možnosť zvažovať a formovať svoje postoje k pravde a lži, čo prispelo k ich kritickému mysleniu a schopnosti rozlišovať medzi skutočnosťou a podvodom. Myšlienky a obsah programu boli konzultované s Políciou SR, čím sa zabezpečila vysoká úroveň relevantnosti a odbornosti prednášanej témy. Ďakujeme všetkým študentom za aktívnu účasť a veríme, že si z tohto podujatia odniesli cenné poznatky, ktoré im pomôžu spoľahlivo odolávať manipuláciám v každodennom živote.

          • Súťaž v pretláčaní rúk - SILNÁ RUKA 2024

          • V Mestskej športovej hale Trnava sa 18.apríla 2024 uskutočnila súťaž v pretláčaní rúk - SILNÁ RUKA 2024 žiakov základných a stredných škôl. Musíme povedať, že to bola neuveriteľne vzrušujúca udalosť plná energie a vášne. Študenti sa stretli na zápase s jediným cieľom, a to pretlačiť súperov a zvíťaziť vo svojej váhovej kategórii. Naši študenti sa zapojili do súťaží a bojov v skupine do  65 kg, do 70 kg, do 80 kg a aj nad 80 kg. Vidieť mladých ľudí súťažiť a podporovať sa navzájom bolo dôkazom toho, že pretláčanie nie je len o fyzickej sile, ale aj o mentálnom sústredení a odhodlaní. Naši študenti zožali úspechy vo všetkých kategóriách. Maximilán Vido z I.B sa v kategórii do 65 kg umiestnil na 3. mieste, Peter Bažáni z III.C v kategórii do 80 kg obsadil piatu priečku. Obrovským úspechom skončila naša účasť v kategórii nad 80 kilogramov, kde Filip Parajko z III.A obsadil 1. miesto a Jakub Holovič z III.D skončil tretí. Najväčšiu radosť sme však mali z kategórie do 70 kg, kde prvú a druhú pozíciu  suverénnym spôsobom ovládli  Daniel Vaškovič z III.B a Jozef Granec  z III.C. Gratulujeme všetkým účastníkom za ich úžasné výkony a prajeme mnoho šťastia na Majstrovstvách Slovenska.

          • JobSpoTT - veľtrh práce

          • Žiaci našich tretích ročníkov sa 16.4.2024 zúčastnili podujatia JobSpoTT, ktoré sa konalo v Športovej hale v Trnave. Toto stretnutie ponúklo študentom jedinečnú príležitosť spoznať rôznych zamestnávateľov, diskutovať o potenciálnych pracovných príležitostiach a kariérnych cestách. Každá spoločnosť mala svoj vlastný stánok, kde sa predstavili svojim potenciálnym budúcim zamestnancom, zdieľali informácie o svojej spoločnosti, kultúre a dostupných pracovných pozíciách. Naši tretiaci sa tak mohli stretnúť zamestnávateľmi trnavského regiónu. Mali možnosť absolvovať prijímacie pohovory, predstaviť sa, zdieľať svoje schopnosti a skúsenosti, diskutovať o svojich pracovných skúsenostiach a kariérnych cieľoch. Veľtrh práce podporil budovanie mostov medzi akademickým svetom a profesijnými príležitosťami a poskytol študentom cenné poznatky a zážitky, ktoré im pomôžu pri ich budúcich kariérnych rozhodnutiach.

          • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024 - opäť s úspechom

          • V Oldtimer gallery, považovanej za posvätné miesto pre milovníkov motorových veteránov, sa 11. 4. 2024 uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov 22. ročníka súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024, stredoškolskej súťaže pre študentov 3. ročníkov autoopravárenských učebných odborov (autoopravár – mechanik, elektrikár, karosár a lakovník) a pre študentov 4. ročníkov študijného odboru  autotronik. Atmosféra v múzeu veteránov bola plná očakávania a vzrušenia, keď sa chystalo slávnostné vyhlásenie výsledkov. Všetci prítomní boli napätí, aby zistili, kto získa vzácne tituly a ocenenia. Po dvoch dňoch plných technických výziev a súťažných úloh konečne prišiel čas na vyhlásenie výsledkov. A medzi tými, ktorí si odnášali domov najväčšie úspechy, boli aj žiaci našej školy – Matúš Hrušovský zo IV.B a Marek Plecho z III.D triedy. Matúš Hrušovský získal za prvé miesto putovný pohár Ministra školstva pre víťaza v kategórii autotronik. Jeho zručnosti a technické vedomosti zanechali porotcov bez slov a získali obdiv všetkých prítomných. Gratulácia patrí aj  Marekovi Plechovi, ktorý medzi lakovníkmi z celého Slovenska získal 2. miesto. Tieto úspechy nielen oslavujú majstrovstvo a talent našich mladých študentov, ale aj potvrdzujú dôležitosť a hodnotu profesionálneho vzdelávania v oblasti automobilového priemyslu. Gratulujeme Matúšovi a Marekovi k ich úžasným výkonom a želáme im veľa úspechov a šťastia v ich budúcej kariére.

          • Silový päťboj - majstrovstvá okresu

          • V telocvični Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trnave  sa dňa 10.04.2024 uskutočnili školské majstrovstvá okresu Trnava v silovom päťboji študentov a študentiek stredných škôl. Súťaže sa zúčastnilo 9 družstiev a 6 súperiacich študentiek.

            Pre našich študentov to bola príležitosť preukázať svoje silové a vytrvalostné zručnosti v disciplínach, ktoré zahŕňali zhyby na hrazde, tlak v ľahu na lavičke, bicepsový zhyb, drep s olympijskou činkou a zhyby na bradlách. Atmosféra v  telocvični bola nabitá adrenalínom a vzrušením, keďže študenti zápolili o titul silového šampióna okresu. Ich fyzická pripravenosť a nasadenie boli ohromujúce. Nadšenie bolo cítiť v každom ich pohybe, čo vytvorilo neuveriteľne motivujúcu a podporujúcu atmosféru pre všetkých prítomných.

            Družstvo našej školy v zložení  Samuel Loča a Patrik Koreň z III.A, Peter Chaben  a Erik Sedláčik z II.A celkovo získalo 413 bodov a obsadilo 4. miesto.

            Gratulujeme všetkým účastníkom k ich neuveriteľným výkonom. Ich odhodlanie a zanietenosť sú inšpiráciou pre nás všetkých a tešíme sa na ďalšie podobné udalosti.

          • Majstrovstvá okresu Trnava v stolnom tenise

          • Vzrušujúca atmosféra a športová vášeň ovládla  25. marca 2024  telocvičňu SPŠ dopravnej  v Trnave. Tu sa uskutočnilo jedno zo základných kôl Majstrovstiev okresu Trnava v stolnom tenise žiakov stredných škôl. Vo vzájomných súbojoch sa stretli žiaci piatich stredných škôl z Trnavy. Naši študenti Jaroslav Čonka z I.C, Tomáš Komadel z II.A a Zdenko Thomas Bohm z II.B preukázali talent aj vášeň pre tento šport. Ich odhodlanie a nasadenie bolo cítiť v každom zápase. I napriek veľkému úsiliu sa naši stolný tenisti umiestnili na piatom mieste a do finálového kola sa im nepodarilo postúpiť. Gratulujeme všetkým súťažiacim k ich vynikajúcim výkonom. Zaslúžia si obdiv za svoje úsilie a nasadenie. Ich účasť v súťaži bola príležitosťou na zdokonalenie sa, spoznanie nových ľudí a vytvorenie nezabudnuteľných zážitkov.

            Ďakujeme za reprezentáciu.

          • Mladý záchranár

          • V dnešnom rýchlo sa meniacom svete je schopnosť poskytnúť prvú pomoc neoceniteľnou zručnosťou, ktorá môže zachrániť životy. Preto sa naši študenti zapojili do súťaže Mladý záchranár trnavskej župy a 20.3.2024  sa zúčastnili nominačného kola, kde mali príležitosť zdokonaliť svoje schopnosti a zvýšiť si sebadôveru v krízových situáciách. Študentov motivovalo vedomie, že nielen záchranné zložky, ale aj obyčajní ľudia dokážu iným zachrániť život, pokiaľ vedia správne poskytnúť prvú pomoc. Neraz je záchrana života otázkou prvých minút. Práve takéto situácie trénovali a v nominačnom kole aj  predviedli pred skúsenými odborníkmi, ktorí zohľadnili rýchlosť, presnosť a efektívnosť poskytovanej pomoci. Tento rok naše družstvo žiaľ nepostúpilo, no všetkým súťažiacim patrí obdiv a uznanie za ich úžasnú účasť a odvahu.

          • Kvapka krvi

          • Národná transfúzna služba (NTS) prostredníctvom sociálnych sietí zverejnila upozornenie na nedostatočné zásoby krvných skupín A, B a 0 s negatívnym Rh faktorom.  Informovala aj o tom, že darcom krvi sa môže stať každý, kto má 18 až 60 rokov, minimálne 50 kilogramov a spĺňa základné zdravotné požiadavky. Muži môžu krv darovať každé tri a ženy každé štyri mesiace. Nezanedbateľnou výhodou je aj  možnosť objednať sa online na webe, či cez mobilnú aplikáciu.

            Na túto výzvu zareagovali aj naša škola. 17 plnoletých žiakov z rôznych tried sa odhodlali a  zjednotili v úsilí darovať krv pre zachovanie života. Je úžasné sledovať, ako mladí ľudia vychádzajú mimo svojho komfortného prostredia, aby urobili niečo také významné a nesebecké,  niektorí po prvý krát. Štyria prvodarcovia mali veľa otázok, bolo vidieť, že sa cítili neistí v tom, čo ich čaká. Nakoniec to zvládli bravúrne a prekonali prvotné obavy z neznámeho.

            Náš úprimný obdiv a uznanie patrí všetkým študentom, ktorí sa zúčastnili darovania krvi. Ich kroky sú príkladom pre nás všetkých a ukazujú, že aj malý čin môže mať veľký vplyv na životy druhých. Ďakujeme vám za odvahu a dobrovoľnícke úsilie. Váš príspevok je nenahraditeľný a váš odhodlanie nám všetkým slúži ako inšpirácia.

          • Účelové cvičenia

          • V daždivom a celkom chladnom počasí sa  12.3.2024 a 13. 3. 2024 uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov prvých a druhých ročníkov. Toto cvičenie zahŕňalo úlohy z oblasti zdravotnej prípravy, civilnej obrany a riešenia mimoriadnych situácií. Študenti sa učili základné postupy prvej pomoci, ako je oživovanie, poskytovanie pomoci pri zraneniach a ošetrovanie popálenín a poranení. Precvičili si  postupy evakuácie a záchranárskych operácií,  aj správne používanie záchrannej výstroje a vybavenia. Pracovali na zlepšení svojich komunikačných a koordinačných zručností v tíme, čo je kľúčové pri riešení mimoriadnych situácií. V rámci topografickej prípravy získali teoretické vedomosti a praktické zručnosti pri práci s mapou, určovaní terénnych nerovností na mape a práci s buzolou.